Cul de Sac…

Even when the general layout had been established there were many ideas floated for inclusion in the Convergence Center, one was the concept of a loop using two entrances. It was thought that a second entrance, opening across Campus Walk from the ground floor cafe, would improve the overall experience of visitors.1

The "Single" Entrance
The “Single” Entrance.2

The idea of a second entrance was not new. The rejected “Modern” concept had four independent entrances on the second floor, including one opening on to the cafe. The idea was revived in the planning stages.

The "Double" Entrance
The “Double” Entrance.3

The idea was floated at a crucial moment in the development of the Convergence Center, and while we do not have a second entrance, we do have the media wall. The media wall was developed, along side the later discarded media ceiling idea, as a “second center” for the atrium.

The Second Center, Later the Media Wall
The Second Center, Later the Media Wall.4

These images can be found in Jerry Slezak’s collection of loose papers, here. The remainder of the collection can be found in The Collection of Jerry Slezak.

1 As evidenced by the original captions on the featured images.

2 Hanbury Evans Wright Vlattas + Company, A Cul-De-Sac, 4180 x 3400, JPG, The Collection of Jerry Slezak.

3 Hanbury Evans Wright Vlattas + Company, We Need a Loop… and a Second Entrance, 4179 x 3400, JPG, The Collection of Jerry Slezak.

4 Hanbury Evans Wright Vlattas + Company, And, a Second Center, 4224 x 3400, JPG, The Collection of Jerry Slezak.